12 Verrassende Gezondheidsvoordelen Van Kruidenthee Die U Moet Weten

12 Verrassende Gezondheidsvoordelen Van Kruidenthee Die U Moet Weten

Kruidenthee wordt al eeuwenlang geconsumeerd vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen. Behalve dat het een heerlijk drankje is, heeft kruidenthee een reeks verrassende gezondheidsvoordelen waarvan u zich misschien niet bewust bent.

Hier zijn 12 gezondheidsvoordelen van kruidenthee die u moet weten:

 

1. Verbeterde Spijsvertering

Kruidentheeën zoals gemberthee, pepermuntthee en kamillethee kunnen de spijsvertering helpen verbeteren. Studies hebben aangetoond dat gemberthee misselijkheid en braken kan helpen verminderen, terwijl pepermuntthee symptomen van het prikkelbare darm syndroom (PDS) kan helpen verlichten. Van kamillethee is ook aangetoond dat het ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft die de spijsvertering kunnen helpen bevorderen. (Bronnen: [1])

 

2. Versterkt Het Immuunsysteem

Het drinken van kruidenthee kan je immuunsysteem helpen versterken, dankzij de hoge niveaus van antioxidanten en andere heilzame stoffen die in veel kruiden voorkomen. Van echinacea-thee is aangetoond dat het de immuunfunctie stimuleert en het risico op verkoudheid vermindert, terwijl is aangetoond dat vlierbessenthee antivirale eigenschappen heeft die griep kunnen helpen voorkomen. (Bronnen: [2])


3. Verminderd Ontstekingen

Van verschillende kruidentheeën, waaronder kurkumathee en gemberthee, is aangetoond dat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben die ontstekingen in het hele lichaam kunnen helpen verminderen. Deze theeën kunnen bijzonder gunstig zijn voor mensen met aandoeningen zoals artritis of inflammatoire darmaandoeningen. (Bronnen: [3][4])

 

4. Verminderd Stress en Angst

Het drinken van kruidenthee kan ook helpen om stress en angst te verminderen. Kamillethee heeft een kalmerend effect en het is aangetoond dat het angstsymptomen vermindert bij mensen met een gegeneraliseerde angststoornis. Het is ook aangetoond dat citroenmelisse-thee een kalmerend effect heeft en de stemming kan helpen verbeteren. (Bronnen: [5])


5. Verbeterde Nachtrust

Van kruidentheeën zoals valeriaanwortelthee en passiebloemthee is aangetoond dat ze kalmerende eigenschappen hebben die de slaapkwaliteit kunnen helpen verbeteren. Deze theeën kunnen bijzonder gunstig zijn voor mensen met slapeloosheid of andere slaapstoornissen. (Bronnen: [6])

 

6. Verlaagd Risico Op Chronische Ziekten

Van verschillende kruidentheeën, waaronder groene thee en rooibosthee, is aangetoond dat ze antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben die het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen en kanker kunnen helpen verminderen. (Bronnen: [7])7. Kan Helpen Met Gewichtsverlies

Van kruidenthee zoals groene thee en oolongthee is aangetoond dat ze gewichtsverlies helpen bevorderen. Van groene thee is aangetoond dat het de stofwisseling en vetverbranding verhoogt, terwijl van oolongthee is aangetoond dat het helpt lichaamsvet te verminderen en de algehele lichaamssamenstelling te verbeteren. (Bronnen: [8])


8. Verminderde Verkoudheids- en Griepsymptomen

Van kruidenthee zoals gemberthee en echinacea-thee is aangetoond dat ze immuunbevorderende eigenschappen hebben die kunnen helpen de ernst en duur van verkoudheids- en griepsymptomen te verminderen. (Bronnen: [9])

 

9.Verbeterde Huidgezondheid

Groene thee en rooibosthee bevatten verbindingen waarvan is aangetoond dat ze anti-aging en ontstekingsremmende effecten hebben, wat kan helpen de gezondheid van de huid te verbeteren. Van groene thee is ook aangetoond dat het de huid helpt beschermen tegen schade door de zon.

10. Verbeterde Gemoedsrust en Stemming

Van citroenmelisse-thee en lavendelthee is aangetoond dat ze een kalmerend effect hebben en de stemming kunnen helpen verbeteren. Van citroenmelissethee is aangetoond dat het angstsymptomen vermindert, terwijl van lavendelthee is aangetoond dat het een ontspannend effect heeft op het zenuwstelsel. (Bronnen: [11])

 

11. Verbeterde Ooggezondheid

Van chrysantenthee, een traditionele Chinese kruidenthee, is aangetoond dat het antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft die de gezondheid van het oog kunnen helpen verbeteren. Het kan ook helpen het risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en staar te verminderen.(Bronnen: [9] [10] )


12. Bevorderd De Spijsvertering

Mandarijnschilthee, een traditionele Chinese kruidenthee gemaakt van de gedroogde schil van mandarijntjes, heeft bewezen spijsverteringsvoordelen te hebben. Het bevat verbindingen die spijsverteringsenzymen kunnen helpen stimuleren en de galproductie kunnen verhogen, wat kan helpen de spijsvertering te verbeteren en een opgeblazen gevoel te verminderen.

 

Conclusie

Het drinken van kruidenthee in uw dagelijkse routine kan tal van gezondheidsvoordelen hebben. Of je nu je spijsvertering wilt verbeteren, je immuunsysteem wilt stimuleren of stress en angst wilt verminderen, er is altijd wel een kruidenthee die past aan jouw behoefden.

Dus waarom probeert u vandaag niet een nieuwe kruidenthee en ervaart u zelf de gezondheidsvoordelen?

Bekijk onze kruidenthee collecties op: www.wellnesstea.be

 

Bronnen:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10793599
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15080016
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19594223
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16117603
 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22894890
 6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21294203/
 7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19074207
 8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28056735
 9. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35568113/
 10. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36028853/
 11. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0953711208000525?via%3Dihub
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.