Jouw verfrissende kruidenthee tijdens de zomer!

Jouw verfrissende kruidenthee tijdens de zomer!

Last van de warmte? Drink gerust een kopje verfrissende kruidenthee. 

In de traditionele Chinese geneeskunde kennen we het zomerhittesyndroom. Symptomen van het zomerhittesyndroom kunnen zijn: overmatige dorst, misselijkheid, flauwvallen, zwakte, vermoeidheid, spierpijn of -krampen, hevig zweten, duizeligheid, hoofdpijn, verlies van eetlust, braken en koorts. 
Iedereen loopt risico op hittegerelateerde ziekten wanneer de temperatuur en vochtigheid stijgen, maar vooral iedereen die buiten aan lichamelijke activiteit doet. Ook jongeren en ouderen hebben vaker last van extreme hitte.
Gelukkig zijn er manieren waarop je jezelf kunt beschermen tegen het ontwikkelen van het zomerhittesyndroom.
Je kan eens lekker afkoelen in je zwembad of een koude douche nemen, maar wist je dat je ook de hitte uit je lichaam kan verdrijven door voedsel en dranken te consumeren die koelende eigenschappen hebben?
We weten allemaal dat het goed is om je voldoende te hydrateren, maar wist je dat je ook in plaats van enkel water ook een warme of koude kruidenthee kan drinken met kruiden die een koelende eigenschappen hebben en helpen de hitte sneller uit je lichaam te verwijderen
Zo wordt er in traditionele chinese geneeskunde vaak Chrysanthemum bloemen en Kamperfoelie bloemen (Jin Yin Hua) gebruikt om de zomerhitte sneller uit het lichaam te verdrijven.
 • Chrysanthemum (Ju Hua) is een kruid dat als zeer verkoelend wordt beschouwd en helpt de warmte van het hoofd en de borst te verwijderen, evenals de ogen en de huid.
Chrysanthemum
 • Kamperfoelie bloemen (Jin Yin Hua) worden gebruikt om hitte af te voeren en gifstoffen te verwijderen. 
Gedroogde Kamperfoelie bloemen
  En als je de kruidenthee warm drinkt dan krijg je het extra verkoelende voordeel van een verhoogde verwijding van de bloedvaten, dit leidt tot meer zweten en zweetverdamping, wat helpt om het lichaam verder af te koelen.
  In de zomer wordt in China chrysantenthee op grote schaal besteld in restaurants en theehuizen, zowel warm als ijskoud, omdat veel lokale mensen bij deze remedie zweren.
  Ook is Kokoswater een uitstekende natuurlijke keuze om jou te hydrateren tijdens de zomer, omdat het een goede balans van elektrolyten bevat en vrij is van kunstmatige ingrediënten en toegevoegde suikers. 
   

  Zin in een lekker en verkoelend stukje fruit bij jouw lekker kopje kruidenthee? 

  Neem dan gerust een stukje watermeloen.
  In de traditionele Chinese geneeskunde worden zowel de vrucht (Xi Gua) als de zaden (Xi Gua Ren) van watermeloen gebruikt om de zomerhitte uit het lichaam te verwijderen en de lichaamsvloeistoffen te verhogen. Vanwege het hoge watergehalte in watermeloen is het een uitstekende keuze om uitdroging en zomerhittesyndroom te voorkomen en te behandelen. 

  Ontdek onze verkoelende kruidentheeën. 

  • Ontdek onze Chrysanthemum Flower Tisane - Een lekkere verfrissende bloementhee die zowel koud als warm lekker te drinken is en nog eens zeer goed is voor de ogen.
  • Ontdek onze Honeysuckle Chrysanthemum Tea - Frisse pepermunt, kamperfoelie- en chrysanthemum bloemen geven samen met de Pai Mu Tan witte thee een zacht bloemig aroma en de pepermunt zorgt dan weer voor een frisse nadronk. 

  Drink je liever echte losse thee.

  Dan is groene en witte thee dé thee bij uitstek om te drinken tijdens de zomer. Groene en witte thee hebben volgens de chinese geneeskunde verkoelende eigenschappen en worden daarom vaak gedronken in China tijdens de zomermaanden. 

  Ontdek onze collectie met Zomerse Kruidentheeën.

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen

  Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.