Collectie: Oolong Thee

Oolong thee is een geoxideerde thee waarvan de oxidatiegraad tussen de 20% en 80% ligt. Boven 80% geoxideerd dan spreekt men van Hong Cha (zwarte thee bij ons). Oolong thee kan ook geroosterd zijn, wat een lekker zacht nootachtig aroma geeft.

Oolong thee ondergaat heel wat processen (7 stappen) en elke teamaster heeft zo zijn eigen productie methode hoewel het basis principe altijd hetzelfde blijft. De vorm van Oolong thee kan bolvormig (Ball Rolled Oolong) zijn zoals de bekende Tie Guan Yin Oolong en de Taiwanese Oolong Thee, maar kan ook gerold zijn (Strip Oolong) zoals de Wuyi Oolong.

De smaak van Oolong thee wordt vaak omschreven als bloemachtig, fruitig, zoet met een citrussmaak. Er zijn Oolong die een fruitig zijn met aroma's van perzik zoals de gekende Wuyi Oolong ook wel Yancha (rotsthee) genoemd. Deze komen uit het Wuyi gebergte in Fujian provincie China. Taiwanese Oolong thee hebben dan meer een bloemachtige aroma's.