Geniet van losse thee op kantoor: 6 eenvoudige manieren om losse thee te zetten

Geniet van losse thee op kantoor: 6 eenvoudige manieren om losse thee te zetten

Inleiding:

In de drukte van het kantoorleven kan het vinden van momenten van ontspanning en rust een uitdaging zijn. Door losbladige thee echter in uw dagelijkse routine op te nemen, kunt u direct aan uw bureau een heerlijke oase van rust creëren. In dit artikel onderzoeken we zes eenvoudige zetmethoden waarmee je tijdens je drukke werkdag moeiteloos kunt genieten van de smaken en voordelen van losse thee.


Houd jij ervan om meer controle te hebben bij het zetten van je thee? De beste manier is door gebruik te maken van onze Easy Gong Fu Brewer, de theebladeren blijven door het 2-delige ontwerp altijd gescheiden van het water. Voor meer info over de Easy Gong Fu Brewer


6 eenvoudige manieren om losse thee te zetten op kantoor


1. Brouwen in opa-stijl


1.1 Wat is opa-stijl brouwen?

Het zetten van Grandpa Style is een traditionele Chinese theebereidingsmethode waarvoor minimale apparatuur nodig is, waardoor het ideaal is voor de kantooromgeving. In plaats van een theepot of zeef te gebruiken, houdt deze methode in dat je losse thee rechtstreeks in een mok of beker laat trekken. Om opa-stijl thee te zetten, doe je eenvoudig wat losse thee in een mok met een verhouding van ongeveer 1:40 theeblaadjes op water (bijvoorbeeld 9 g/350 ml), en vul deze met kokend water.

Grand Pa style brewing Longjing Tea

1.2 Stappen voor brouwen in opa-stijl:

A. Kies de juiste thee:
Selecteer losse theesoorten die geschikt zijn voor het zetten in Grandpa Style, zoals thee met lange bladeren, zoals groene thee, witte thee of oolongthee. Vermijd thee met kleine deeltjes, zoals zwarte theestof, omdat deze een bittere smaak kunnen veroorzaken.

B. Bereid uw mok of beker voor:
Begin met een schone en hittebestendige mok of beker die voldoende capaciteit heeft om de theeblaadjes te laten uitzetten.

C. Theeblaadjes toevoegen:
Plaats een theelepel of twee losse thee rechtstreeks in de mok of beker. Pas de hoeveelheid aan naar jouw persoonlijke voorkeur en de sterkte van de thee.

D. Infuseren en genieten:
Giet heet water over de theeblaadjes en laat ze trekken. In tegenstelling tot andere zetmethodes blijven bij Grandpa Style de theebladeren in het kopje terwijl je drinkt. Laat de bladeren op de bodem liggen en drink langzaam van de thee, terwijl je geniet van de evoluerende smaken. Vul bij met heet water wanneer het brouwsel te sterk wordt of als u uw mok thee wilt opwarmen en bijvullen.2. Franse Persbrouwer

french press

2.1 Wat is French Press Brewing?

De French Press-zetmethode, traditioneel gebruikt voor koffie, kan ook een handige manier zijn om op kantoor van losse thee te genieten. Het omvat het weken van theebladeren in een Franse pers en het scheiden van de geïnfuseerde vloeistof van de bladeren met behulp van een zuiger.

2.2 Stappen voor het brouwen van French Press:


A. Selecteer de thee en bereid de French Press voor:
Kies losse theesoorten die geschikt zijn om in een French Press te trekken, zoals zwarte thee, kruidenmengsels of fruitinfusies. Zorg ervoor dat uw French Press schoon is en vrij van koffieresten.

B. Theebladeren afmeten en toevoegen:
Meet de gewenste hoeveelheid theebladeren af volgens uw smaakvoorkeuren. Als algemene richtlijn geldt: gebruik één theelepel losse thee per kopje water. Plaats de theeblaadjes in de lege French Press.

C. Heet water toevoegen en laten trekken:
Giet heet water over de theebladeren en zorg ervoor dat alle bladeren volledig onder water staan. Plaats het deksel op de French Press zonder het in te klappen en laat de thee de aanbevolen tijd trekken volgens de instructies van de thee of de gewenste smaak.

D. Druk en giet:
Druk na het trekken de zuiger langzaam naar beneden om de geïnfuseerde vloeistof van de theebladeren te scheiden. Giet de gezette thee in je favoriete mok of kopje, klaar om van te genieten aan je bureau. De resterende thee kan in de French Press warm worden gehouden totdat je klaar bent voor een nieuw kopje.3. Reismok met ingebouwde zetgroep

Tea Tumbler

3.1 Voordelen van een reismok met ingebouwde zetgroep:

Investeren in een reismok met ingebouwde thee-ei is een geweldige optie voor theeliefhebbers die onderweg zijn. Deze mokken zijn meestal voorzien van een uitneembare zetgroep die past

in de mok, zodat u losse thee rechtstreeks in de mok kunt trekken zonder dat u extra apparatuur nodig heeft.

3.2 Een reismok met ingebouwde zetgroep gebruiken:


A. Vul de zetgroep:
Vul de zetgroep met de losse thee van uw voorkeur en pas de hoeveelheid aan op basis van uw smaakvoorkeuren.

B. Heet water toevoegen:
Giet heet water in de mok, bedek de zetgroep en laat de thee trekken.

C. Steil en verwijder:
Laat de thee de aanbevolen tijd of tot de gewenste sterkte trekken. Eenmaal doordrenkt, verwijdert u de zetgroep uit de mok om overmatig brouwen te voorkomen.

D. Genieten:
Nip en geniet van uw perfect gezette losse thee, rechtstreeks uit de reismok.

 

4. Thee-ei

tea egg

4.1 Draagbare thee-eitjes, gemak aan uw bureau:

Investeer in een draagbare thee-ei of theebal die gemakkelijk in uw bureaula past. Met dit kleine, handige gereedschap kun je losse thee rechtstreeks in je mok trekken, zonder dat je een theepot of zeef nodig hebt.

4.2 Een thee-ei gebruiken voor losse thee:


A. Voeg thee toe aan de zetgroep:
Voeg de gewenste hoeveelheid losbladige thee toe aan de infuser of theebol en pas de hoeveelheid aan op basis van uw smaakvoorkeuren.

B. Plaats de zetgroep in uw kopje:
Plaats de zetgroep met de theeblaadjes in uw kopje en zorg ervoor dat deze volledig ondergedompeld is.

C. Giet heet water en steile:
Giet heet water over de zetgroep en vul de kop. Laat de thee de aanbevolen tijd trekken volgens de instructies van de thee.

D. Verwijder de zetgroep en geniet van:
Zodra de thee is getrokken, verwijdert u de zetgroep uit het kopje, zodat u kunt genieten van uw perfect gezette losse thee.


5. Theezakjes

tea bag

5.1 Uw theezakjes maken:

Als u de voorkeur geeft aan het gemak van theezakjes, kunt u uw eigen theezakjes maken door lege theezakjes of wegwerptheezakjes te gebruiken. Met deze methode kunt u genieten van de voordelen van losbladige thee zonder dat u losse bladeren hoeft op te ruimen.

5.2 Thee zetten met doe-het-zelf-theezakjes:


A. Vul het theezakje:
Vul een leeg theesachet of wegwerptheezakje met de gewenste losse thee en laat voldoende ruimte over voor de theeblaadjes om uit te zetten.

B. Steil in heet water:
Plaats het theezakje in een kopje en giet er heet water overheen. Laat het gedurende de aanbevolen tijd trekken volgens de instructies van de thee.

C. Verwijderen en weggooien:
Zodra de thee is getrokken, haalt u het zakje of zakje uit het kopje en gooit u het weg.6. Cold Brew-fles

tea infuser bottle cold brew

6.1 Genieten van ijsthee op kantoor:

Voor degenen die van ijsthee houden, kan een Cold Brew-fles een fantastische optie zijn. Deze flessen hebben meestal een verwijderbaar filter- of zetgedeelte, waardoor u losse thee rechtstreeks in koud water kunt laten trekken, wat resulteert in een verfrissende en smaakvolle ijsthee.


6.2 Stappen voor koud brouwen met een fles:


A. Voeg losse thee toe aan het filter:
Plaats de gewenste hoeveelheid losse thee in het filter- of zetgedeelte van de Cold Brew-fles.

B. Vullen met koud water:
Vul de fles met koud water en zorg ervoor dat alle theeblaadjes onder water staan.

C. Steil in de koelkast:
Plaats de fles in de koelkast en laat de thee enkele uren of een hele nacht trekken, zodat de smaken in het koude water kunnen trekken.

D. Serveer en geniet:
Zodra de thee is getrokken, giet je de koudgezette thee in een glas of kopje en geniet je van de verfrissende smaak van ijsthee.

 

 

Conclusie

Het opnemen van losbladige thee in uw werkroutine kan uw productiviteit en welzijn verhogen. Of u nu kiest voor brouwen in Grandpa Style, French Press-brouwen, een reismok met ingebouwde zetgroep, een draagbare thee-ei, doe-het-zelf theezakjes of -zakjes, of een cold brew-fles, er is een zetmethode die past bij uw voorkeuren en kantoorinrichting. Neem dus even een pauze van de chaos en dompel jezelf onder in de wereld van losse thee; het zou wel eens het hoogtepunt van je kantoorroutine kunnen worden.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.